ČOKOLADNA MOUSSE TORTA: Jednostavna i ukusna, oborit će vas s nogu

Čokoladna mousse torta

Ova čokoladna torta oborit će vas s nogu – što jednostavnošću pripreme, što jednostavnošću sastojaka, što okusom. Ovo je u biti jedan pravi pravcati sladoled od čokolade zarobljen u okviru od piškota koji, će vas ako volite čokoladu, jednostavno oduševiti.

Sastojci:

  • 30 dag čokolade za kuhanje
  • 5 dag maslaca
  • 9 jaja
  • veće pakiranje piškota
  • Po želji: šlag, jagode, šećer u prahu…

Priprema:

  1. Čokoladu (što kvalitetnija i tamnija – to bolje) natrgati na komadiće i otopiti na laganoj vatri. Dodati maslac, promiješati da se otopi pa na laganoj vatri dodavati jedno po jedno žumance. Svako žumance dobro umiksati prije nego se stavi drugo, i tako redom, svih 9. (ovaj će vas postupak ako ste imalo živčani izbaciti iz takta nakon trećeg jajeta, zbog sinhronizacije ruka – mikser- razbijanje jaja i tako 9 puta ali vjerujte, isplati se.
  2. Na kraju u vruću smjesu od čokolade i žumanjaka dodati čvrsto tučeni snijeg od bjelanjaka. Ako je čokolada jako gorka, tada u bjelanjke pred kraj miksanja kada su već čvrsti dodajte 3-4 žlice šećera u prahu. Prvo mikserom umiksajte nekoliko žlica bjelanjaka kako bi se povećala i omkešala čokoladna masa, a potom ostatak bjelanjaka lagano kuhačom umiješati u ostatak. Tako će se dobiti savršeno porozna i pahuljasta čokoladna masa.
  3. U okrugli kalup za torte (22-24 cmØ) po dnu rasporediti piškote kratko namočene u mlijeko s rumom, a također piškote složiti uz rub kalupa sa šećernom stranom prema van. Rubove kalupa prije toga namastite s malo maslaca, tako će piškote ostati priljubljene uz kalup prije no što usipate kremu.
  4. Napuniti kalup čokoladnim moussom, pospremiti tortu prvo u hladnjak, a potom i u zamrzivač. Kada se stisne (najbolje preko noći), maknuti obruč, ukrasiti po želji sa šlagom i jagodama i ožete početi sa uživanjem u svojoj čokoladnoj rapsodiji

Izvor: Recipeci.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)