Slavne osobe poludjele za dijetom ’80/20′, evo zašto…

dijeta-mrsavljenje-2

Zapravo, 80/20 princip nije nikakva dijeta nego promjena načina prehrane koja može uzrokovati značajan gubitak kilograma. Osobe koje su već isprobavale stroge dijete tvrde da ih ova nova pravila uče umjerenosti i ravnoteži, konceptu koji ne postoji u brzim dijetama.

Kad prakticirate 80/20, imate mogućnosti normalnih izlazaka s prijateljima na svečane večere, no najvažnije je da se cijela procedura zdravog života čini dugoročno lako izvedivom.

Ključ uspjeha je vrlo jednostavan. 80 posto vremena morate biti usredotočeni na zdravu prehranu, a 20 posto vremena imate slobodu uživati u čemu god poželite. No nemojte se zamarati matematikom, ako jedete tri obroka dnevno, tri obroka tjedno čine 20 posto vaših ‘varajućih’ obroka. Ako pak jedete pet manjih porcija dnevno, tad sedam puta tjedno smijete zgriješiti.

Ako se pribojavate tog puštanja uzdi, znajte da je Hollywood pun uspješnih priča osoba koje se pridržavaju principa 80/20. Trenerica Jessice Albe komentirala je da Jessica tako održava zdravu težinu, jer je jako teško biti ‘na oprezu’ 100 posto vremena, no 80 posto je vrlo lako izvedivo.

Supermodel Miranda Kerr također je objasnila kako je 80/20 učinilo čuda za njezin odnos s hranom, te više ne osjeća nikakvu grižnju savjesti kad ‘vara’. “Hrana je moj prijatelj, a ključna je dosljednost. Vjerujem da je sve što je umjereno najbolja opcija”, napominje Miranda, a mi smo potpuno suglasni.

Izvor: Magazin.hr

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*